آیا سازه های LSF مانند ساختمان های Conex هستند؟
یکی از مسائلی که بسیاری از شما عزیزان دربارهاش سوال داشتید این است که آیا سازه الاساف همان کانکس است؟
آیا تا به حال در مورد تفاوت بین ساختمان های شیک و مدرن که در همه جا ظاهر می شوند و خانه های کانتینری مد روز که در نمایشگاه های طراحی دیده اید فکر کرده اید؟ شما تنها نیستید!
بیایید به دنیای سازه های ال اس اف و ساختمان های کانکس شیرجه بزنیم تا این راز را کشف کنیم. در این مقاله با من همراه باشید تا به پاسخ سوالاتتون برسید.
ساختار LSF چیست؟
ال اس اف به سازههای فولادی سبک اشاره دارد. ساخت و ساز ال اس اف مانند نمونه جالب و پیچیده روش های سنتی ساختمان است. اسکلتی را تصور کنید که از تیرهای فولادی نازک و محکم ساخته شده است که چارچوب یک ساختمان را تشکیل می دهد. سازه ال اس اف به صورت قطعات پیشساخته به محل احداث ارسال میشود و در آنجا با استفاده از نقشههای از پیش تعیینشده، به یکدیگر وصل میشوند.
این سازه سبک وزن و در عین حال فوق العاده محکم است.
ساختمان Conex چیست؟
از سوی دیگر ساختمان های کانکس، جهانگردان معماری هستند. خانه های کانکس، کانتینرهای حمل و نقل با تغییر کاربری هستند که زندگی جدیدی به عنوان فضاهای زندگی، دفاتر یا حتی کافه پیدا کرده اند. در واقع کانکس به یک بنای قابل حمل گفته میشود که تفاوت آن با یک بنای سنتی، قابلیت حمل آن است.
معمولاً از کانکس در مکانهایی که امکان ساخت و ساز ندارند، استفاده میشود.
اصول مهندسی سازههای ال اس اف و کانکس
معمولاً ساخت ویلای پیشساخته به صورت کانکس، کاملاً بر اساس تجربه انجام میشود نه بر مبنای اصول مهندسی!
سازههای کانکسی معمولاً در ابعاد کوچک و به منظور اسکان موقت استفاده میشوند. سازه پیشساخته کانکسی بدون دفترچه محاسبات، نقشههای معماری و تأسیسات الکتریکی و مکانیکی است.
در هنگام ساخت سازههای ال اس اف، همه مراحل ساخت طبق اصول مهندسی انجام میشود. برای سازههای ال اس اف، دفترچه محاسبات، معماری و تأسیسات بر مبنای اصول مهندسی و مقررات ملی ساختمان طراحی و اجرا میشود.
در سازههای کانکسی، محاسبه بار مرده، زنده و زلزله صورت نمیگیرد و به همین دلیل توصیه میشود سازههای کانکسی تنها برای یک طبقه اجرا شوند.
نوع مصالح مورد استفاده در ساخت
اگر به دنبال اصلیترین تفاوت بین کانکس و ویلای پیشساخته هستید، باید مصالح مورد استفاده در ساخت این سازهها را مقایسه کنید. برای تولید کانکسها معمولاً از ورقهای آلومینیومی، گالوانیزه، پانل پلیاستایرن و پانلهای پلیاورتان تزریقی استفاده میشود. در حالی که برای طراحی و ساخت ویلای پیشساخته، از انواع چوب، ورقهای فلزی، پروفیل های الاساف، بتن و ساندویچ پانل استفاده میکنند.
کاربرد
جالب است بدانید ویلاهای ال اس اف معمولاً برای زندگی و سکونت طراحی میشوند، در حالی که کانکسها کاربردهای بسیار گسترده تری نسبت به خانه های ال اس اف دارند. مهمترین انواع کانکسها شامل: اداری، فروشگاهی، نگهبانی، مسکونی، اسکان پلیس، سرویس بهداشتی، انباری، نمازخانه، دکه روزنامه، اسکان کارگری، اسکان مدیریت و درمانگاههای سیار هستند.
نصب و جابجایی
توجه داشته باشید که نصب یا جابهجایی ساختمان های ال اس اف بسیار سختتر از کانکسهاست. کانکسهای طراحیشده در کارگاهها باید به مکان مدنظر منتقل شوند، در حالی که سازههای پیشساخته بعد از جابهجایی نیاز به نصب و اجرا دارند. به همین دلیل، نصب و جابهجایی سازههای ال اس اف تفاوتهای آشکاری با کانکسها دارد.
تفاوت الاساف و کانکس
سازه الاساف برای اسکان دائم طراحی شده است، در حالی که کانکسها عموماً بهعنوان اسکان موقت مورد استفاده قرار میگیرند.
سازههای الاساف از پروفیلهای فولادی گالوانیزه تشکیل شدهاند، در حالی که کانکسها اصولاً از قوطیهای صنعتی ۸۰×۸۰ و ۴۰×۸۰ ساخته میشوند.
طبق آییننامههای سازههای ال اس اف (نشریه ۶۱۲)، میتوان تا پنج طبقه با سازه پیشساخته الاساف ساخت. اما به دلیل ماهیت موقتی کانکسها، این نوع سازهها معمولاً طبق اصول مهندسی طراحی و اجرا نمیشوند و از پروفیلهای جدار نازک غیرصنعتی که جوشپذیری سازهای ندارند در ساختار کانکسها استفاده میشود.
طول عمر ساختمانها با سازه ال اس اف به دلیل استحکام بالا و دیگر ویژگیهای فولاد گالوانیزه (مانند عایق حرارتی، صوتی و ضد آتشسوزی) به شرط ساخت اصولی، حتی از سازههای فلزی و بتنی بیشتر است. (طول عمر بسیار بالاتر نسبت به کانکسها)
شیوه ساخت ساختمانها با سازه ال اس اف معمولاً به این صورت است که قطعات ساختهشده در کارخانه در محل پروژه نصب و اجرا میشوند، اما کل بنای سازههای کانکسی در کارخانه تولید شده و به محل پروژه حمل میشود. البته نوعی از ساختمانها به روش ال اس اف وجود دارد که کل بنا در کارخانه ساخته میشود و به آنها ساختمانهای پیشساخته مدولار گفته میشود.
در ابعاد و طرح ساختمان با سازه پیشساخته ال اس اف محدودیتی وجود ندارد، اما در کانکسها به علت لزوم حمل سازه به محل پروژه، اصولاً حداکثر ابعاد ۱۲.۵×۲.۴ متر است.
نتیجه گیری
در حالی که سازه های LSF و ساختمان های Conex ممکن است در نگاه اول شبیه به هم به نظر برسند، اما در واقع کاملاً متفاوت هستند!
ال اس اف انعطافپذیری طراحی و عملکرد طولانیمدت بهتری را ارائه میدهد، در حالی که کانکس از نظر قیمت مقرون به صرفه و استقرار سریع میدرخشند.
بنابراین، کدام یک برای شما مناسب است؟ این بستگی به نیاز، بودجه و میزان لذت بردن شما از گفتن این جمله دارد: "بله، من در یک کانتینر حمل و نقل زندگی می کنم!"
درباره سازه های ال اس اف بیشتر بدانید؛ برای بررسی بیشتر سازه های ال اس اف اینجا کلیک کنید!